Weerbaarheidsprogramma’s

Weerbaarheidsprogramma's die het verschil maken

Phoenix Weerbaarheid biedt een aanbod van veelomvattende lesprogramma’s op het gebied van fysieke en mentale weerbaarheid. Zo zijn er fysieke zelfverdedigingslessen die je ook leren hoe je mogelijk op verbale en/of non-verbale wijze geweld kunt voorkomen. Ook is er aandacht voor psychologische effecten en omgaan met spanning. Tevens \zijn er lessen en cursussen om je mentale weerbaarheid te vergroten. Hierdoor ga je meer zelfvertrouwen ontwikkelen, betere je grenzen herkennen en aangeven en leer je beter om te gaan met tegenvallers en weerstand. Heb je meer behoefte aan een zeer persoonlijke en specifiek op jouw gerichte aanpak? Ook voor die persoonlijke ontwikkeling is er onderstaand aanbod.  

Wekelijkse zelfverdedigingslessen
Deze lessen zijn vooral gericht op het ontwikkelen van de fysieke weerbaarheid. Binnen de lessen komen echter ook mentale en verbale weerbaarheid ruim aan bod. Deze aspecten zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met zelfverdediging/bescherming. 
Er zijn lesgroepen voor kinderen, tieners, een aparte vrouwengroep en een gemengde groep mannen en vrouwen. 
Kijk voor meer informatie hierover op: www.phoenixsystema.nl

Cursus zelfverdediging voor vrouwen 16+.
Dit is een 7-delige zelfverdedigingscursus, specifiek voor vrouwen vanaf 16 jaar. Deze cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven,  is gericht op fysieke weerbaarheid en bovenal veiligheid. 
Er is veel aandacht voor preventie, handige tips en tricks en ook diverse fysieke oefeningen en scenario’s om jezelf veilig te kunnen stellen. Deze cursus wordt gegeven onder de naam ‘Safe4life!’
Meer informatie hierover is te vinden op: www.Safe4Life.nl 

Weerbaarheidstraining voor kinderen in groep 8
Hiervoor hebben we een 8-delige cursus. Van oudste van de (basis)school opeens weer de jongste zijn op de middelbare school. Een pittige , zeker als een kind al worstelt met onzekerheid, faalangst etc. Sociaal emotioneel gebeurt er veel op deze leeftijd en in deze periode met een kind. In de cursus is veel aandacht voor het het mentaal weerbaarder maken van de kinderen. Dit gebeurt veel in combinatie met fysieke oefenvormen. Een stuk zelfverdediging maakt daar ook deel van uit.  
Meer informatie over deze cursus vindt u op deze website onder: The 8 team. Of u gaat rechtstreeks naar: www.the8team.nl

Cursus zelfverdediging voor meisjes (ca. 13-15) jaar.
Een 7-delige zelfverdedigingscursus specifiek voor meisjes van ca. 13 tot en met 15 jaar. Een leeftijd waar uitgaan, sociale druk en fysieke veranderingen een grotere rol gaan spelen. Deze cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven en is gericht op fysieke weerbaarheid en bovenal veiligheid. 
Veel aandacht voor preventie, handige tips en tricks en ook diverse fysieke oefeningen en scenario’s om jezelf veilig te kunnen stellen.
Deze cursus wordt gegeven onder de naam ‘Safe4life!’
De cursus start voorjaar 204.  Als je informatie wilt kun je alvast bellen of mailen. I
nformatie volgt ook later op:
www.Safe4Life.nl

Cursus mentale weerbaarheid voor vrouwen 16+ 
Een 4-delige cursus waarin je samen met andere vrouwen je mentale weerbaarheid gaat ontwikkelen. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in wat je wilt in je leven, om beter grenzen aan te kunnen geven, ‘nee’ te kunnen zeggen als je dat wilt, beter om kunnen gaan met weerstand en tegenvallers etc. De lessen bestaan uit theorie, oefeningen die je helpen jezelf beter te leren kennen en inzichten te krijgen en oefeningen om meer grip te krijgen op je emotionele leven en je effectiviteit van wat je doet te vergroten. Deze cursus zal  enkele keren per jaar gegeven worden en start medio 2024.
Najaar 2023 volgt meer 
informatie hierover op: www.Safe4Life.nl

Individuele begeleiding (coaching) mentale weerbaarheid
Heb je specifieke vraagstukken die vragen om een meer persoonsgerichte benadering
en of wil je wat sneller bepaalde doelen in je leven bereiken? Of ervaar je een grote mate van stress, wellicht last van trauma of hevige angsten? Deze en/of andere factoren kunnen een grote impact hebben op je vroegere en huidige leven. Wil je niet dat dit ook in je toekomstige leven een grote rol speelt, dan doe je er goed aan om nu te handelen en bijv. hulp zoekt bij een weerbaarheidscoach. De expertise is breed en de aanpak veelomvattend.
Wil je meer weten? Kijk
dan op: www.reflexio.nl

Rots & Water weerbaarheidstraining kinderen in groep 4 of 5
Rots & Water is een weerbaarheidsprogramma dat wereldwijd wordt ingezet. De lessen zijn o.b.v. van psychofysieke training. Dit betekent dat op basis van oefening en spel (fysieke en mentale beleving) geleerd wordt.
Voorafgaand aan de start van de training nemen we persoonlijk contact op met de ouders en bespreken het kind, geven toelichting etc. Het programma richt zich op de positieve ontwikkeling van sociale en emotionele competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.
De effectiviteit van Rots en Water is meermaals bewezen in verschillende grootschalige wetenschappelijke onderzoeken.

De eerstvolgende Rots en Water training begint op 4 maart 2024. Totaal zijn er 10 lessen van een uur. Kosten €175,- incl.btw.

Alle data van deze training zijn:
Maandag 23 en 30 september, 7, 14 en 21 oktober, 4, 11, 18 en 25 november, 2 december 2024. 
De lessen zijn van 15.45 uur tot 16.45 uur.

Je kunt je kind inschrijven voor de cursus  door in het menu op ‘Rots en Water te klikken en daar het inschrijfformulier in te vullen.

Aanbieder: Phoenix Weerbaarheid

 

Rots & Water weerbaarheidstraining kinderen in groep 6 of 7
Rots & Water is een weerbaarheidsprogramma dat wereldwijd wordt ingezet. De lessen zijn o.b.v. van psychofysieke training. Dit betekent dat op basis van oefening en spel (fysieke en mentale beleving) geleerd wordt.
Voorafgaand aan de start van de training nemen we persoonlijk contact op met de ouders en bespreken het kind, geven toelichting etc. Het programma richt zich op de positieve ontwikkeling van sociale en emotionele competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.De effectiviteit van Rots en Water is meermaals bewezen in verschillende grootschalige wetenschappelijke onderzoeken.

De eerstvolgende Rots en Water training begint op 4 maart 2024. Totaal zijn er 10 lessen van een uur. Kosten €175,- incl.btw.

Alle data van deze training zijn:
Maandag 23 en 30 september, 7, 14 en 21 oktober, 4, 11, 18 en 25 november, 2 december 2024. 
De lessen zijn van 17.00 uur tot 18.00 uur.

Je kunt je kind inschrijven voor de cursus  door in het menu op ‘Rots en Water te klikken en daar het inschrijfformulier in te vullen.

Aanbieder: Phoenix Weerbaarheid