Docent

Docent weerbaarheid

John Snijder

Ik haal heel veel voldoening uit het helpen van anderen bij het ontwikkelen van hun weerbaarheid. Dit doe ik door middel van een breed lesprogramma dat ik met anderen in de loop van jaren heb ontwikkeld. Van fysieke zelfverdediging tot aan mentale weerbaarheid en vrijwel alles wat daaraan gerelateerd is. Daarbij werk ik met veel plezier met lesgroepen, waar de dynamiek veel energie geeft, maar ook het persoonlijke karakter van 1-op- 1 begeleiding bij het geven van een privéles of individuele coaching op het gebied van mentale weerbaarheid is heel mooi om te kunnen en mogen doen.  

Qua achtergrond ben ik sinds 2015 een fanatiek beoefenaar van Systema (zelfverdediging), waarvoor (pre-corona) ik vrijwel maandelijks seminars volg van autoriteiten op het gebied van Systema, in binnen- en buitenland en enkele uren per week train. Naast Systema heb ik onder meer ruim 7 jaar Krav Maga (zelfverdediging) beoefend, waar ik ook waardevolle inzichten uit meeneem.
Ik heb uitgebreide studie gedaan naar alles op het terrein van veiligheid, bescherming en weerbaarheid. Als onder meer gediplomeerd Coach Persoonlijke Ontwikkeling & Effectiviteit, Gedragscoach, Beweegcoach, Voedingscoach en Leeftstijlcoach bezit ik kennis en ervaring betreffende communicatie, menselijke drijfveren, belemmeringen en angsten etc. Ik ben gecertificeerd Trainer Rots & Water (weerbaarheidstraining), inclusief specialisatie Autismespectrumstoornissen,en gecertificeerd door DISC Benelux voor gedrag- en drijfveren analyses. Verder gediplomeerd docent RTGB/P/IBT (training van Boa’s en politie mbt tot toepassing geweld, fouilleren etc. en de wettelijke bevoegdheden daarachter). Verder heb ik onder meer diploma’s Trainingsleer, ‘functionele anatomie’, inspanningsfysiologie en gecertificeerd voor ‘De-escalatie Technieken’, ‘Gespreksvoering huiselijk geweld’, ‘Signalering en voorkoming van seksuele uitbuiting en mensenhandel’ en Contra-terrorisme. Om zelf geïnspireerd te blijven en te blijven leren spreek ik regelmatig met vakgenoten en ervaringsdeskundigen.en DISC Benelux gecertificeerd m.b.t. gedragstijlen- en drijfveren analyses.